Schaatsteam

Het Van Koppen Arbeidsrecht Marathonteam is mijn schaatsteam. Zelf ben ik langebaanschaatster, maar daarnaast ben ik groot fan van het marathonschaatsen. Ik was tijdens wedstrijden altijd langs de baan te vinden en het leek mij heel gaaf om een eigen team te hebben. Zo gezegd, zo gedaan :)

In het schaatsteam rijden marathonschaatsers die in het mastercircuit schaatsen (minimaal 40 jaar oud). Op dit moment maken Arjan, Floris, Jeroen, Paul, Peter en Ricardo deel uit van het team. Zij trainen op de Uithof in Den Haag en rijden gemiddeld twee wedstrijden per maand. Het zijn allemaal hele fanatieke schaatsers die een eigen specialisme hebben en elkaar daardoor goed aanvullen. Een deel van de rijders doet ook mee aan het NK. Sommige schaatsen ook langebaanwedstrijden en behoren (in hun leeftijdscategorie) tot de wereldtop. Naast het schaatsen wordt ook fanatiek gefietst en geskeelerd en natuurlijk hebben we veel gezellige momenten met elkaar.

De grootste wens van de schaatsers in dit team is het rijden van de Elfstedentocht. Het motto is daarom ‘hij komt elke dag dichterbij’. Gelukkig hebben we in 2022 nog met elkaar op natuurijs mogen schaatsen!

Ben je benieuwd hoe het team zich voorbereid op een belangrijke wedstrijd? Lees daar meer over in dit bericht.