Edwin Schoon is directeur van BQ Duiker B.V., een allround transportbedrijf, gespecialiseerd in exceptioneel vervoer, dedicated transport en (binnenstedelijk) hijswerk. De samenwerking met Van Koppen Arbeidsrecht is begonnen toen BQ Duiker B.V. ging reorganiseren. Janneke, van Van Koppen Arbeidsrecht maar toen nog in loondienst, werd benaderd of zij het transportbedrijf hierin wilde begeleiden en dat heeft zij met veel enthousiasme gedaan. Tijdens deze opdracht werd de verwachting van Edwin overtroffen, en sindsdien is er een goede samenwerking en vertrouwensband ontstaan. Nu heeft Janneke haar eigen onderneming en is de samenwerking met BQ Duiker B.V. voortgezet.

Het is nu vijf jaar later, en Janneke adviseert Edwin nog regelmatig op arbeidsrechtelijk gebied. Samenwerken met Janneke voelt voor Edwin als “teamwork”, met een externe partij. Aldus Edwin: “Ik kan bij Van Koppen Arbeidsrecht terecht voor zaken omtrent arbeidsovereenkomsten, zieke werknemers, arbeidsconflicten en het beëindigen van dienstverbanden.”

“Janneke haar terugkoppeling is altijd zuiver, duidelijk en compleet.” – Edwin Schoon

Edwin: “In het begin van de samenwerking moet ik haar natuurlijk in vertrouwen nemen. Het zijn immers gevoelige zaken die je met elkaar bespreekt. We hebben direct concrete afspraken gemaakt over hoe we alles zouden aanpakken en wat we juist niet zouden gaan doen. Ondertussen heeft Janneke al veel voor ons gedaan en is het vertrouwen in het verloop van de samenwerking alleen maar groter geworden. Haar terugkoppeling is altijd zuiver, duidelijk en compleet. Met daarbij uiteraard oog voor de beste oplossing voor ons bedrijf.”

Janneke: “Ik denk ook dat deze samenwerking zo goed verloopt, omdat ik weet wat Edwin wil. Bovendien spreekt de branche mij ook heel erg aan. De manier hoe ze te werk gaan, direct en snel, ik vind dat erg fijn. Zelf sta ik ook voor een heldere en doelgerichte manier van werken. Mijn eerste taak is zorgen dat ik weet wat mijn opdrachtgever wil, zodat ik hem een passend advies kan geven. Uiteraard begeleid ik hem ook bij het uitvoeren daarvan.”

“Ik weet wat Edwin wil en daarom verloopt deze samenwerking zo goed.” – Janneke van den Bos-van Koppen

Helder en doelgericht

Janneke: “Ik ben begonnen als juridisch adviseur arbeidsrecht bij een ander bedrijf. Vijf jaar geleden belde Edwin in verband met een naderende reorganisatie. Ik heb toen kennisgemaakt met Edwin en via mijn toenmalige werkgever de reorganisatie begeleid. Daarna volgde nog vele andere opdrachten. In december 2018 ben ik als zelfstandige gestart en voor BQ Duiker B.V. opdrachten blijven uitvoeren. Daarnaast heb ik nu in korte tijd al een mooi netwerk opgebouwd waar interessante opdrachten uit voortkomen. Het is echt een via via wereldje. Als het bevalt, word je aanbevolen. Zo werkt het.”

Ze heeft kennis van de branche en veel inzicht. Doordat zij leergierig is, leert ze snel en is ze oprecht geïnteresseerd. – Edwin Schoon

Edwin: “Direct vanaf het begin zien wij echt dat Janneke haar werk met veel overtuiging doet en zich voor 100% inzet. Ze kan zich inleven op ieder niveau, maar is ook niet bang om zakelijk advies te geven, waardoor wij veel respect hebben voor haar. Bovendien is er ook veel vertrouwen nodig en dat is er natuurlijk ook. We vertrouwen haar al onze belangrijke en gevoelige informatie toe.

Janneke: “Hoewel ik overtuigd ben van mijn aanpak, is voor mijzelf beginnen toch een flinke stap. Gelukkig heb ik direct verschillende adviesopdrachten gekregen. Er was direct veel mond-tot-mondreclame. Als je bereikbaar bent, duidelijk kunt communiceren, heldere adviezen geeft en eerlijk werk levert, wordt dat direct gewaardeerd en doorverteld.”

Volgens Edwin pakt Janneke pro actief zaken op en denkt ze vooruit. Edwin geeft aan dat Janneke heel helder en doelgericht werkt en dat ze alle vragen goed en dynamisch weet te beantwoorden. “Ik heb ervaring met diverse adviseurs, maar Janneke is er echt voor de ondernemer. Ook is zij minder formeel, ze staat echt met haar voeten in de klei. Moet zij haar formele “mannetje” staan? Dan schakelt ze direct mee.”